جاذبه های گردشگری ایران

دیدنی ترین دریاچه های ایران

دیدنی ترین دریاچه های ایران از طبیعت زیبا و مناظر خیره کننده‌ای بهره‌مندند که باعث می‌شوند تا ارتباط ما با محیط زیست تقویت شود و احساس شگفتی و آرامش به ما دست یابد. این دریاچه‌ها محل زیبا، منحصر به فرد و معنوی است که به ما یادآوری می‌کنند که چقدر جهان طبیعت غنی و زیبایی دارد. این دریاچه‌ها علاوه بر زیبایی، دارای موقعیت‌های جغرافیایی منحصر به فردی می‌باشند و ارزش های زیستگاهی و گردشگری بالایی دارند. 

دیدن مناظر زیبا و آب و آسمان دریاچه‌ها می‌تواند حال و هوای شما را تغییر دهد و احساس آرامش و آرامش به شما دست دهد. دیدنی ترین دریاچه ها فرصتی مناسب برای ارتباط با طبیعت و محیط زیست فراهم می کنند، که به ما یادآوری می‌کنند که چگونه باید محیط زیست را ارزش دانست و حفاظت کرد.

دیدنی ترین دریاچه ها در ایران

سفر به دیدنی ترین دریاچه‌ها امکان ایجاد فرصت‌های اقتصادی و گردشگری در مناطق مختلف را فراهم می‌کند که می‌تواند به توسعه محلی و افزایش شغل و درآمد مردم کمک کند. بنابراین، بدانیدن و شناختن دیدنی ترین دریاچه‌های ایران می‌تواند به عنوان یک فرصت زیبایی شناسانه و آموزشی در زندگی ما باشد که ما را به جهان بی‌پایان و زیبای طبیعت نزدیکتر می‌کند.

دریاچه خزر
دریاچه خزر

دریاچه خزر

دریاچه خزر یک دریاچه کلاسیک داخلی در آسیا است. دریاچه خزر در جنوب غربی آسیا و در منطقه قفقاز قرار دارد. این دریاچه در میان کشورهای ایران، آذربایجان، ترکمنستان، روسیه و قزاقستان واقع شده است. دریاچه خزر بزرگترین دریاچه داخلی جهان است. مساحت آن حدود 371,000 کیلومتر مربع است و عمق متوسط آن 202 متر است. آب دریاچه خزر شور و برای نوشیدن غیرقابل استفاده است. حوضه آبریز دریاچه خزر شامل چندین رودخانه بزرگ مانند ولگا، اورال و کورا است. این رودخانه‌ها آب شیرین خود را وارد دریاچه خزر می‌کنند.

دریاچه خزر زیستگاه مناسبی برای تنوع زیستی آبزیان و پرندگان آبزی است. این دریاچه نقش مهمی در اقتصاد کشورهای حاشیه آن به ویژه در صید ماهی ایفا می‌کند. در مجموع، دریاچه خزر یکی از مناطق بسیار مهم و منحصربه‌فرد در منطقه قفقاز است که ارزش‌های طبیعی و اکولوژیکی فراوانی دارد.

بیشتر بخوانید: تالاب های دیدنی ایران

دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین دریاچه‌های آب شور نیمه‌درمانده در جهان است و در استان آذربایجان غربی ایران قرار دارد. این دریاچه دارای مساحتی حدود ۵۷۰۰ کیلومتر مربع و عمق متوسطی حدود ۵ متر است. ارومیه یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم ایران محسوب می‌شود و به دلیل فراوانی مواد معدنی در آبش که به نفع پوست و بدن انسان است، این دریاچه به عنوان یک مرکز بهداشتی طبیعی شناخته می‌شود. اما متأسفانه در سال‌های اخیر بر اثر کم‌آبی، آب‌زیادی، آلودگی و افت قرمزی در حال تخریب است.

دریاچه گهر
دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر در استان لرستان قرار دارد و یکی از جاذبه‌های طبیعی این استان به شمار می‌رود. این دریاچه در نزدیکی شهر کوهدشت و در دامنه کوه‌های زعفرانلو قرار دارد. دریاچه گهر با آبی شفاف و فرسا همراه با مناظر زیبا و آرامش‌بخش جذب گردشگران بسیاری را به خود جلب می‌کند.

این دریاچه دارای آب‌های خوش‌رنگ و زیباست و از طریق جاده‌های کوهدشت و چگنی به آن دسترسی داریم. با وجود اینکه دریاچه گهر در استان لرستان واقع شده، اما در دسترسی نزدیکی به استان کهگیلویه و بویراحمد نیز قرار دارد و برای گردشگران دو و نیم استان کهگیلویه لرستان آفتاب پرست یکی از بهترین مکان‌های گردشگری نزدیک به خود دارد.

بیشتر بخوانید: جزیره ی مارو از زیباترین جزایر ایران

دریاچه زریوار
دریاچه زریوار

دریاچه زریوار

دریاچه زریوار یک دریاچه زیبا و مهم در استان کردستان در غرب ایران است. دریاچه زریوار در شهرستان مریوان در استان کردستان واقع شده است. این دریاچه در فاصله حدود 20 کیلومتری از مرکز شهر مریوان قرار دارد. دریاچه زریوار یک دریاچه آب شیرین است و مساحت آن حدود 5 کیلومتر مربع است. عمق متوسط دریاچه بین 2 تا 5 متر و عمق بیشینه آن به 8 متر می‌رسد.

 این دریاچه در میان کوه‌های پوشیده از جنگل و بوته‌زارها جای گرفته است. دریاچه زریوار زیستگاه مناسبی برای انواع گیاهان و جانوران آبزی است. بسیاری از پرندگان مهاجر در این دریاچه زمستان‌گذرانی می‌کنند. ماهی‌های بومی مانند کپور و سس در این دریاچه زندگی می‌کنند. دریاچه زریوار از جاذبه‌های طبیعی مهم گردشگری در استان کردستان است. طبیعت بکر و زیبای اطراف دریاچه بسیار جذاب و دیدنی است. در مجموع، دریاچه زریوار یک منطقه طبیعی و گردشگری مهم در استان کردستان محسوب می‌شود که ارزش حفاظتی و اکولوژیکی بالایی دارد.

دریاچه جازموریان
دریاچه جازموریان

دریاچه جازموریان

دریاچه جازموریان یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دریاچه‌های فصلی ایران است که در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. دریاچه جازموریان در حاشیه جنوبی کویر لوت و در جنوب شرقی ایران قرار دارد. این دریاچه در مرز میان شهرستان‌های زابل، زهک و نیمروز واقع شده است. دریاچه جازموریان یک دریاچه فصلی است که در فصول بارانی پر آب می‌شود.

 مساحت آن در فصول پُرآب به بیش از 4,000 کیلومتر مربع می‌رسد. آب این دریاچه شور و غیرقابل استفاده برای آشامیدن است. دریاچه جازموریان زیستگاه مهمی برای پرندگان آبزی و کنار آبزی به ویژه در فصول بارانی است. این دریاچه در زمان‌های پُرآب محل تخم‌ریزی ماهی‌های بومی منطقه است. وجود تپه ‌ماهورها و تالاب‌های پیرامونی آن تنوع زیستی بالایی را ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: بهترین مکان های کوهنوردی در ایران

خشکسالی‌های متوالی و کاهش بارش‌ها باعث خشک شدن دریاچه در برخی سال‌ها شده است. استفاده بی‌رویه از منابع آبی منطقه نیز یکی دیگر از مهم‌ترین تهدید‌های این اکوسیستم است. دریاچه جازموریان یک اکوسیستم بسیار ارزشمند و در عین حال شکننده است که نیازمند مدیریت و حفاظت دقیق است.

دریاچه هامون
دریاچه هامون

دریاچه هامون

دریاچه هامون یک دریاچه فصلی و مرزی در استان سیستان و بلوچستان ایران است. دریاچه هامون در جنوب شرقی ایران و در مرز با افغانستان و پاکستان قرار دارد. این دریاچه در منطقه سیستان و در شهرستان هیرمند واقع شده است. دریاچه هامون یک دریاچه فصلی و آب شور است که در فصول پر بارش پر آب می‌شود. مساحت آن در فصول پُرآب به بیش از 5,000 کیلومتر مربع می‌رسد. آب آن در فصول کم آب شور و غیرقابل شرب است.

هامون زیستگاه مهمی برای پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی به خصوص در زمان‌های پُرآب است. در این دریاچه انواع ماهی‌های بومی مانند کپور و سس زندگی می‌کنند. اکوسیستم‌های تالابی اطراف هامون تنوع زیستی بالایی را شامل می‌شوند.

خشکسالی‌های متوالی و کاهش بارش‌ها، مهم‌ترین تهدید برای این دریاچه است. برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی منطقه نیز به خشک شدن دریاچه کمک می‌کند. آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی نیز به تخریب اکوسیستم هامون کمک می‌کند. در مجموع، دریاچه هامون یک اکوسیستم طبیعی بسیار با ارزش است که نیازمند مدیریت و حفاظت مناسب می‌باشد.

دریاچه اوان
دریاچه اوان

دریاچه اوان

دریاچه اوان یکی از مهمترین اشکال سطحی آبی استان قزوین است. این دریاچه در ۳۰ کیلومتری شهر آبیک و جنوب خرمدشت و در یک منطقه کمیاب پُر آباتور و زیبا واقع شده و دارای باغات زیتون، کهیر و انواع درختان خرما می باشد.  پهنترین نقطه این دریاچه جزء کارگاه پرورش ماهی قزل آلای اوان قرار دارد که انجام فعالیت های زیادی به ویژه در زمینه پرورش ماهی در این منطقه شاهد هستیم. همزمان با قرار گرفتن ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی در نگاه مردم قرار گرفته و دریاچه و محیط آن به یکی از بهترین مناطق تفرجگاه استان قزوین بدل شده است.

دریاچه پریشان
دریاچه پریشان

دریاچه پریشان

دریاچه پریشان یک دریاچه فصلی در استان فارس در جنوب غربی ایران است. دریاچه پریشان در شهرستان کازرون در استان فارس واقع شده است. این دریاچه در حاشیه شمالی کوه‌های زاگرس قرار گرفته است. دریاچه پریشان یک دریاچه فصلی و آب شور است که در فصول پر بارش پر آب می‌شود. مساحت آن در زمان‌های پُرآب به بیش از 100 کیلومتر مربع می‌رسد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

دکمه بازگشت به بالا